Vorbasse og Skjoldbjerg er med, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 13. marts 2022.

Sammen gør vi en forskel for mennesker i yderste nød.
2022 indsamlingen handler om at nå så mange som muligt med den rigtige hjælp. Set i lyset af den akutte situation i Ukraine, er årets indsamling delt i to spor: Klima og krig.

Hvad går pengene til?

Sogneindsamlingen har de sidste fem år samlet ind til klimahjælp til verdens fattigste familier. Det gør vi også i år, men på grund af den akutte situation i Ukraine er indsamlingen delt i to spor, krig og klima.

Når vi samler ind den 13. marts, går pengene blandt andet til klimahjælp som:   

  • Træplantning, der modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand 
  • Køkkenhaver og nye afgrøder, der kan klare tørke og omskifteligt vejr

Hjælp til krigsramte familier i Ukraine som:

  • Vand og mad
  • Husly
  • Soveposer og tæpper
  • Bleer

2022-indsamlingen bliver en milepæl 

I 2022 fylder Folkekirkens Nødhjælp 100 år. Som den ældste nødhjælps- og udviklingsorganisation med danske rødder, fejrer vi ikke alene 100 års arbejde med håb og handling som varemærke. Vi fejrer et stærkt dansk engagement i humanitært udviklingsarbejde gennem hundrede år. Sogneindsamlingen bliver derfor en jubilæumsindsamling. 

Sogneindsamlingen i Vorbasse og Skjoldbjerg

Sogneindsamlingen i Vorbasse og Skjoldbjerg er er først og fremmest fysisk med dør til dør, som vi kender det fra tidligere. Vi går rundt søndag den. 13. marts fra kl. 10 – 12.

 Du kan også støtte digitalt med mobilepay.  SEND ET VALGFRIT BELØB PÅ Mobilepay: 114400

Støt familier på flugt: Tusindvis af familier er LIGE NU på flugt fra krigen i Ukraine. De fryser, og de har kun det allermest nødvendige med sig. De har brug for tæpper, mad og husly. Foto: Antti Yrjönen/FCA

 

 

Plantning af nye træer er en vigtig brik i kampen mod klimforandringer, da træerne mindsker CO2 i atmosfæren. Derudover kan træer gøre sårbare samfund modstandsdygtige, når klimaforandringerne som jordskred og oversvømmelser rammer.  Foto: Mikkel Østergaard