Jeg hedder Mattias Skærved og er 51 år. Jeg skal være vikarpræst for Susanne fire måneder til slutningen af juni. Jeg har været vikar i nogle år, og befinder mig godt med at komme til et nyt sted, og skulle sætte mig ind i stedet og lære om og fornemme dets særpræg. 

Jeg bor med min kæreste Jane i Erritsø ved Fredericia i et stort bofællesskab med ca. 30 voksne og knap 20 børn og teenagere. Vi har alle vore egne lejligheder i to rækkehuse. Rækkehusene har glastag imellem sig, hvor vi kan sidde udenfor ca. halvdelen af året og hvor vi mødes og snakker, mens børnene løber rundt og leger. Det kan ikke blive mere idyllisk, indtil der bliver for meget støj – men så snakker man om det. Derudover laver vi mad og spiser sammen fire dage om ugen. 

Min store passion i dagligdagen er skak. Jeg begyndte i klub for ca. 10 år siden, og har vundet næsten lige så mange gange, som jeg har tabt. Problemet er, at jo bedre man bliver, jo stærkere modstandere møder man. Så gælder det at glædes over, at man holdt ud eller at modstanderen faktisk så bekymret ud en overgang. 

Fagligt har jeg læst meget historie – og er på det seneste også begyndt at høre forelæsninger om historiske emner på YouTube. Således er jeg kommet igennem både den kinesiske og amerikanske historie. Den kinesiske historie var en øjenåbner, fordi det viste en hel verden derude, der ikke havde så meget med Europa at gøre. Amerikansk historie er spændende, fordi Amerika og amerikansk politik har så stor indflydelse på verden. 

Endelig interesserer jeg mig for filosofi. Især har jeg læst bøger om frihed på det seneste. Det er en sær ting at læse om. Som den tyske filosof Richard David Precht skrev om sine professorer på universitetet, der tænkte store tanker: Det var jo helt almindelige, nærmest lidt kedelige mænd i jakkesæt – mens han også bemærkede, hvordan han og hans medstuderende gik i det samme sorte tøj og så de samme moderne film i café-biografen. 

Måske er det bare bedst at være sig selv – som sådan håber jeg vi ses.

Hilsen Mattias