Hverdagsglimt

Højskolesang i Sognehuset

En ny slags sangaftener

Vi har planlagt en række aftener med sang fra højskolesangbogen. En gang om måneden er det programsat. Det bliver på rullende ugedage, så alle, der har lyst, forhåbentlig kan være med.  Vi mødes tirsdag den 17. august, mandag den 20. september, onsdag den 13. oktober, torsdag den 18. november og tirsdag den 7. december kl. 19.00.

Programmet sammensættes af Emmy Schmidt og Alice Østergaard. Menighedsrådet sørger for det praktiske omkring arrangementet, som er gratis. Midt på aftenen skal vi selvfølgelig have kaffe og kage. Det koster 20 kr.

Aftenernes program

• Sange, vi har udvalgt på forhånd, og som vi kort vil fortælle lidt om.
  • Sange, som for de fleste vil være helt nye, og som vi skal lære.
  • Sange, som af deltagerne frit vælges fra højskolesangbogen.

Som støtte vil der hver aften være en forsanger. Det vil skifte lidt, hvem det bliver. Ved klaveret sidder Alice.

Vi mødes fra kl. 19 – 21.
Kaffe og kage koster 20,-
Alle er meget velkomne!

Sogneeftermiddag

Vorbasse-Skjoldbjerg menighedsråd og Vorbasse Seniorer inviterer til Sogneeftermiddag tirsdag den 31. august kl. 14:00 Hvor Flemming Rishøj fortæller om Stjernestunder.

• Gudstjeneste i Vorbasse kirke
  • Kaffe og kage i Vorbasse sognehus
  • Foredrag ved Flemming Rishøj
  • Aftensmad

Pris og tilmelding

Arrangementet koster kr. 150,-

Tilmelding senest mandag den 23. august til Gunhild  på tlf: 22 95 55 67

Alle er velkomne

Stjernestunder

Stjernestunder vil for de flestes vedkommende være oplevelser – “stunder”, som man tænker tilbage på med stor taknemmelighed og glæde. Oplevelser der varmer og gjorde én glad. Men stjernestunder kan også være oplevelser – “stunder”, som man tænker tilbage på med stor ydmyghed – endda med fortvivlelse, og alligevel blev det en stjernestund, som satte dybe spor i ens sind.

Dette foredrag, som underbygges af billeder og fællessang på powerpoint, vil prøve at belyse, hvorfor vi mennesker har brug for både de lyse såvel som de mindre lyse stjernestunder i livet.  Foredraget indeholder både humor og alvor.

din App til kirkekalender

Forsidebillede

Du kan hente en app til telefon eller i-pad, som hedder: ”Kirkekalenderen”. Her har du let adgang til vores kalender med gudstjenester og arrangementer.

Jeg skriver tidspunkter for gudstjenester mv.  for både Vorbasse og Skjoldbjerg kirker. Du kan gemme din kirke som “Foretrukken kirke” for at få hurtig adgang til indholdet.

Kirkekalenderen giver en let adgang til gudstjenester, møder og arrangementer i ca. 2.200 kirker, som er tilknyttet Den Danske Folkekirke. App’en viser som standard kirker i en radius af 10 km, og det er muligt at få kirker vist over hele Danmark. Under hver kirke kan du se sognetilhørsforhold, og der er adresser og kontaktoplysninger på præster og kirkefunktionærer. Desuden er der en kørselsvejledning tilknyttet.

Eva

Få teksten læst op

Du kan få teksten læst op med programmet “Adgang for Alle”. Det er et program til din computer, der er udviklet af IT- og Telestyrelsen.

Du kan hente det gratis på nettet og installere programmet på din egen pc. Næste gang, du møder en tekst, du har svært ved at læse, åbner du programmet. Du skal bare markere den tekst, som du vil have læst op.

Du finder programmet “Adgang for alle” på linket her.

Sådan anvender du Adgang for alle

For at få en tekst læst op, skal du først markere den tekst du ønsker oplæst og derefter klikke på afspil-knappen på Adgang for alle.

Du kan få en hvilken som helst tekst læst højt. Uanset om det er en e-mail, en tekst i din tekstbehandler eller en tekst på en hjemmeside – bare teksten kan markeres så læser adgangforalle.dk den højt for dig!